Premijerka sa bavarskom ministarkom

Izvor: B92, 19.Okt.2017, 06:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka sa bavarskom ministarkom

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić sastala se danas sa državnom ministarkom za evropske poslove i regionalne odnose u Bavarskoj državnoj kancelariji Beate Merk.

Vlada Srbije nastoji da kroz digitalizaciju i unapređenje IT sektora racionalizuje i modernizuje državu i zbog toga pridaje veliki značaj uvođenju najnovijih informatičkih tehnologija, naglasila je Ana Brnabić u razgovoru sa Beate Merk.

Dogovorena je saradnja Srbije i Bavarske na projektima digitalizacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te je na sastanku ocenjeno da hje digitalizacija velika šansa za Srbiju, kao i da predstavlja most saradnje sa Nemačkom i drugim zemljama EU.

Brnabić je prenela da je drugi prioritet reforma obrazovanja, na kojem će Vlada Srbije intenzivno raditi u narednom periodu, jer je obrazovanje osnova za dugoročni napredak Srbije.

Najavila je da će usvajanje Zakona o dualnom obrazovanju dati okvir za dalji rad na ovom projektu.

Merk je objasnila da je dualno obrazovanje efikasan način da se reforma školstva poveže sa ekonomskim napretkom zemlje i izrazila želju da se u tom smislu produbi saradnja između škola i nemačkih kompanija koje posluju u Srbiji.

Ona je pozvala premijerku Srbije da učestvuje na konferenciji „Digital, Life, Design“ koja se održava u Minhenu 21. i 22. Januara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić danas sa Mančangom i bavarskom ministarkom Merk

Izvor: Blic, 19.Okt.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ministarkom za evropske poslove Bavarske Beate Merk...Sastanak će početi u devet časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopstila je Služna za saradnju sa medijima predsednika Republike...Sa misnistarkom Merk će se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.