Izvor: RTS, 27.Jul.2021, 16:39

Premijerka sa delegacijom Atlantskog saveta SAD

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa delegacijom Atlantskog saveta, koju predvodi direktor Centra za Evropu Benjamin Hadad, o aktuelnoj situaciji u regionu, evropskim integracijama i mogućnostima unapređenja odnosa Srbije i SAD.
U razgovoru sa predstavnicima ove organizacije, premijerka Ana Branbić izrazila je zabrinutost zbog aktuelne političke situacije u regionu, navodeći da bi pažnja regiona morala više biti usmerena, pre svega, na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oporavak ekonomija i stvaranje strategije za izlazak iz krize nakon pandemije.

Srbija je posvećena održavanju ekonomske stabilnosti, o čemu svedoči i rast BDP-a u prvom kvartalu ove godine, istakla je premijerka, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.
Ona je dodala da je, višestruko značajna saradnja poput inicijative "Mali Šengen", koja predstavlja viziju o zajedničkom ekonomskom prostoru Zapadnog Balkana i direktno doprinosi ostvarivanju ciljeva za bolji život naših građana.
Šef delegacije Atlantskog saveta Benjamin Hadad podržao je evropski put Srbije i naglasio da je misija Saveta da pospeši saradnju i partnerske odnose sa Srbijom.
Istakao je da je organizacija posvećena saradnji i daljem jačanju odnosa između Srbije i SAD.
Govoreći o saradnji u oblastima digitalne transformacije i digitalne ekonomije, predstavnici Atlantskog saveta su istakli da bi zemlje regiona mogle da primene pozitivna iskustva Srbije u ovoj oblasti i ponudili podršku Saveta radi isticanja potencijala naše zemlje i privlačenja stranih investicija.
Premijerka Brnabić istakla je da je već dosta urađeno u oblasti digitalne transformacije zemlje, što je u situaciji pandemije bilo naročito vidljivo.
Prioriteti vlade i dalje ostaju ulaganja u nauku, inovacije i digitalnu edukaciju, naglasila je predsednica vlade, ističući da je to jedan od načina da se omogući povratak mladima u zemlju i stvaranje društva u kojem ljudi žele da žive i koje se zasniva na znanju, uz stabilan ekonomski sistem koji privlači investitore.
Brnabićeva je zahvalila delegaciji Atlantskog saveta na inicijativi za jačanje odnosa i u segmentu digitalizacije i inovacija i istakla da je Vlada Srbije usredsređena na jačanje političkih i ekonomskih odnosa između Srbije i SAD, kao i daljem snaženju veza dva naroda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić sa delegacijom Atlantskog saveta o odnosima Srbije i SAD, regionu i putu ka EU

Izvor: Danas, 27.Jul.2021

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa članovima delegacije vašingtonske nevladine organizacije Atlantski savet o situaciji u regionu, evropskim integracijama i mogućnostima unapređenja odnosa Beograda i SAD.

Nastavak na Danas...

Brnabić sa Atlantskim savetom: Vlada fokusirana na jačanje odnosa sa SAD

Izvor: VOA, 27.Jul.2021

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se u Beogradu sa delegacijom vašingtonskog Altanskog saveta na čelu sa direktorom Centra za Evropu Benjaminom Hadadom. Ona je, kako je saopšteno na sajtu Vlade, iskazala zahvalnost delegaciji Atlantskog saveta na inicijativi za jačanje odnosa i u segmentu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.