Brnabić: Bavimo se građanima i privredom umesto fabrikovanim aferama

Izvor: RTS, 28.Jan.2020, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Bavimo se građanima i privredom umesto fabrikovanim aferama

Premijerka Ana Brnabić navodi da je zatražila od ministara u vladi da se više ne bave svakodnevnim fabrikovanim aferama, već da se bave građanima i privredom, kao i da budu na raspolaganju nadležnim organima za sve što može da ih zanima.
Ana Brnabić je odgovarajući na pitanje novinara o Krušiku navela "Moja molba je da, kao u svakoj pravnoj i demokratskoj državi, moji ministri u svakom trenutku, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pa i noću, vikendom i praznikom, kad god, budu na raspologanju svim nadležnim organima da daju sve informacije o tekućim istagama i o svemu što može da zanima nadležne organe". 

Ali moramo, ističe premijerka, da stavimo tačku i da se bavimo građanima i privredom umesto fabrikovanim aferama.
Kaže da je poslednja fabrikovana afera o farmi koka u Moroviću, gde je, prema tvrdnji Saveza sa Srbiju, gajena marihuana.
Branbićeva je dodala da su otišle kamere i snimile koke i da je videla da tamo nema marihuane, ali da su "verovatno koke špijuni tajno ubačene među koke nosilje" i zapitala da li je to tema kojom vlada treba da se bavi?
Premijerka je istakla da postoji inflacija afera, svaki dan, zbog čega ministri ne mogu da se bave onim za šta imaju mandat, a to su stvari poput reformi paušala, poreske olakšice za start ap kompanije, programiranje u školama, naučno tehnološki parkovi, oporezivanje...
Na pitanje Insajdera šta je otac ministra Nebojše Stefanovića radio sa delegacijom MUP-a u Italiji pri poseti fabrici oružja, Brnabićeva je uzvratila kontra pitanjem – šta je tu nedozvoljeno?
"Ja kažem da je to fabrikovana afera. Zašto vi kažete da je to afera, je l ste vi sud, je l ovo pravna država? Dok sud ne kaže svoje mišljenje i ne donese odluku, vi ne možete da kažete da je on uradio nešto što je protivzakonito", poručila je premijerka i dodala da će se nadležne institucije baviti time i da ih treba pustiti da rade.
Premijerka o N1: Napravili ste fejk njuz, i vi to znateBrnabićeva je novinaru N1 televizije koji je tražio od nje objašnjenje zašto je rekla da je N1 u političkoj kampanji i zašto se kao predsednica vlade uopšte uključuje u jedan komercijalni spor odgovorila "Vi ( N1) ste napravili potpuno lažnu vest, fejk njuz, da je neko zabranio emitovanje N1 zbog cenzure. I vi znate da to nije tačno".
"Umešala sam se tek kada je počela politička kampanja", uzvratila je Brnabićeva.
Premijerka je objasnila da je, kada je počeo poslovni spor između "Telekoma" i "Junajted grupe", bila na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu i da nije imala nameru da se meša.
Ali je, ističe premijerka, N1 televizija potom od poslovnog spora dve kompanije napravila pitanje slobode medija i javnog interesa, iako niko iz vlasti, niti "Telekoma" nije isključio N1.
"'Telekom' je molio da dok traje taj razgovor oko ugovora da se nastavi emitovanje uz plaćanje, kao i do tada da bi se svi kanali i dalje emitovali uključujući N1", naglasila je Brnabićeva.
Istakla je i da taj spor nema nikakve veze sa N1, nego sa veoma gledanim sportskim kanalima.
"Smatram da građani treba da gledaju N1 i apelujem na 'Junajted grupu' da pusti da se emituje N1", zaključila je premijerka.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Brnabić: Spor Telekoma i Junajted grupe nema veze sa slobodom medija

Izvor: Beta Video, 28.Jan.2020

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da spor Telekoma Srbije i Junajted grupe oko emitovanja 17 njihovih kanala nema nikakve veze sa slobodom medija, a da je televizija N1 od toga napravila političku kampanju. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.