Premijerka: Ugljanin menja mišljenje zavisno od toga da li je na vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2019, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka: Ugljanin menja mišljenje zavisno od toga da li je na vlasti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, odgovarajući na pitanje poslanika Muamera Zukorlića o funkcionisanju Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) da Srbija neće reagovati na provokacije Sulejnama Ugljanina koji, kako kaže, menja mišljenje u zavisnosti od toga da li je na vlasti.

Zukorlić je pitao Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave šta će preduzeti da se konačno uvede red u BNV, navodeći da se poslednjih dana događa kulminacija bezakonja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Brnabić je odgovorila da je to izuetno kompleksno i osetljivo pitanje, ističući da se Vlada Srbije ponosi što poštuje, ne evropske, već svetske standarde kada je reč o nacionalnim manjinama.

“Poštujemo i osnažujemo institute saveta nacionalnih manjina”, istakla je premijerka.

Što se tiče BNV-a pažljivo se analiziraju dešavanja, pre svega zbog, kako kaže, “nesrećnih izjava Sulejmana Ugljanina” koji je Srbiju nazvao najpogrdnijim imenima, da je fašistička tvorevina, da je Stefan Nemanja bio ratni zločinac…

“Nismo reagovali, jer ne smatramo to ozbiljnim izjavama. To su nesrećne izjave čoveka koji je od 2008. do 2014. godine bio ministar u Vladi Srbije. Tada mu Srbija nije bila fašistička tvorevina. Nesrećno je imati u okruženju ljude koji menjaju mišljenje u zavisnosti od toga da li su na vlasti ili ne. Ugljanin je drastičan primer za to”, rekla je Brnabić.

Poručila je da građani Srbije nemaju razloga da budu zabrinuti. “Nećemo reagovati na provokacije, jer je to jedino sto bi Ugljanin želeo”, rekla je Brnabić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijerka i ministri danas odgovaraju na pitanja poslanika

Izvor: Blic, 27.Jun.2019

Premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije odgovaraće danas u Skupštini Srbije na pitanja poslanika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.