Premijerka i ministri da izađu iz kabineta i pomognu

Izvor: B92, 15.Jun.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Premijerka i ministri da izađu iz kabineta i pomognu"

Beograd -- Poslanik DS Radoslav Milojičić pozvao Vladu Srbije i lokalne samouprave da pomognu građanima i poljoprivrednicima koji su pretrpeli štete nakon jakog nevremena.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Milojičić je rekao da premijerka Ana Brnabić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović treba da "izađu iz kabineta" i posete područja Užica, Požege, Arilja, Smederevske Palanke, Velike Plane i drugih mesta koja su pogodjena nevremenom i da razmotre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogućnost da se tim ljudima pomogne.

"Pre mesec dana svi ministri su zbog izbora dolazili u Smederevsku Palanku a sada je tamo 1.000 domaćinstava ostalo bez krova nad glavom a 4.000 hektara obradive povrišne je uništeno. Uništena je i škola i vrtić, pogođena je i crkva i razmere nevremena su izuzetno velike... Tim ljudima pomoć nije potrebna danas ili sutra, njima je pomoć potrebna juče", rekao je on.

Poslanik DS je rekao da niko ne može da se zaklanja iza toga koliko je protivgradnih raketa ispaljeno jer to, očigledno, nije bilo dovoljno i šteta je ogromna.

"Vlada Srbije treba da radi svoj posao i pomogne tim ljudima. Lokalne samouprave treba da daju po 30.000 dinara jednokratne pomoći svim porodicama koje su pretrpele štetu", rekao je Milojičić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.