Premijerka: Zvaničnici Crne Gore nisu bili previše otvoreni za razgovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2020, 15:00

Premijerka: Zvaničnici Crne Gore nisu bili previše otvoreni za razgovore

Zvaničnici Crne Gore nisu do sada bili previše otvoreni za razgovore, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i poručila da je naša strana tu za razgovore, ako i druga strana bude na to spremna.

Brnabić smatra da bi, ipak, zvanična Podgorica pre svega trebalo da razgovara sa Srbima u Crnoj Gori.

"Nama je važno da sačuvamo prava i slobode srpskog naroda u Crnoj Gori i sve što je potrebno da uradimo, mi smo spremni da uradimo. Ne čini mi se u ovom trenutku da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su zvaničnici u Crne Gore bili previše otvoreni za takve razgovore. Ako jesu, mi smo tu da razgovaramo", poručila je Brnabić.

Premijerka je odgovarala na pitanja novinara da prokomentariše to što se u Crna Gore nastavlja saslušavanje sveštenike, da li Srbija može da reaguje diplomatski i da li je ona razmišljala da traži razgovor sa nekim od crnogorskih zvaničnika ili sa crnogorskim premijerom.

Brnabić je istakla da Srbija može da reaguje poštujući suverenitet Crne Gore, i da je naša ustavna obaveza i ljudska dužnosti, kao i želja, da pružamo podršku srpskom narodu u toj zemlji.

"To nije u suprotnosti sa bilo kakvim međunarodnim pravilima i to je nešto što se podrazumeva i što bi svaka ozbiljna zemlja radila. To je tema i u razgovorima sa nekim međunarodnim zvaničnicima", navela je premijerka.

Brnabić poručuje da, dok ne dođe do razgovora, naša poruka i apel jeste da je svima nama u interesu regionalna saradnja i stabilnost i regionalno povezivanje, pošto nam i nakon ove krize svima sledi da se zajedno ekonomski podignemo.

Kaže da Srbiji međunarodne finansijske institucije predviđaju najmanje pad u privrednom rastu, odnosno najveći rast sledeće godine.

"Ali, svi ostali kao i mi ne možemo napredovati bez regionalne stabilnosti, dakle bez provokacija ukoliko je moguće da imamo jedan normalan i konstruktivan dijalog, ali pre svega čini mi se sa Srbima u Crnoj Gori, pre nego sa Beogradom, mislim da bi to bilo u najboljem interesu svih", navela je Brnabić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.