Premijerka Srbije na onlajn konferenciji o ekosistemima

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2020, 17:59

Premijerka Srbije na onlajn konferenciji o ekosistemima

Premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je danas na onlajn konferenciji o ekosistemima, o procesu i značaju digitalizacije u Srbiji, kako u javnom sektoru, tako i u ekonomiji i podršci startap kompanijama i firmama, koja je doprinose razvoju srpske ekonomije, saopštila je Vlada.

Brnabićeva je učestvovala na konferenciji o ekosistemima u organizaciji britanskog poslovnog magazina "Fajnenšel tajms" (Financial Times - FT) i njegove platforme "The next Web" (TNW), u okviru koje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se organizuju godišnje serije konferencija sa fokusom na nove tehnologije i startap kompanije u Evropi.

Konferencija se održava sa ciljem da predstavi ovogodišnji izveštaj američke organizacije "Startup Genome" o pokretanju startup ekosistema širom sveta, kao i da predstavi različita iskustva vlada širom sveta, kako bi se podržali i iskoristile prednosti tehnoloških ekosistema za ubrzanje ekonomskog razvoja.

Premijerka je izrazila zahvalnost Inicijativi Digitalna Srbija, kao organizaciji koja je dosta pomogla Vladi Republike Srbije da razume potrebe IT kompanija i tržišta IKT sektora, pri uvođenju digitalizacije.

Takođe se osvrnula na uspešno organizovanje onlajn nastave odmah po otpočinjanju krize korona virusa u Srbiji.

Pored premijerke Srbije, na konfereciji su govorili politički lideri i predstavnici ekonomskih institucija među kojima komesarka za konkurenciju Evropske komisije Margaret Vestager.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Premijerka Srbije na onlajn konferenciji o ekosistemima

Izvor: Beta Video, 25.Jun.2020

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je danas na onlajn konferenciji o ekosistemima, o procesu i značaju digitalizacije u Srbiji, kako u javnom sektoru, tako i u ekonomiji i podršci startap kompanijama i firmama, koja je doprinose razvoju srpske ekonomije. Premijerka je izrazila zahvalnost...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.