Premijera spotova za dobrovoljno služenje vojnog roka

Izvor: B92, 01.Sep.2018, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera spotova za dobrovoljno služenje vojnog roka

Beograd -- Na renoviranoj krovnoj terasi beogradskog Doma Vojske premijerno su prikazani spotovi u okviru promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka "Napravi iskorak",

To je saopštilo Ministarstvo odbrane.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković poručio je da vreme provedeno u vojsci "nije izgubljeno vreme", već da je to doba u kome se stiču nova znanja, iskustva, vrednosti i sposobnosti kojima država ojačava svoju odbranu.

"Može >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se reći da to predstavlja i odredjenu vrstu socijalizacije mladih ljudi, koji kroz kolektivni duh i zajedničke vrednosti kale svoju ličnost i učvršćuju je.

Život i rad u vojsci se odvija na osnovama zajedništva, što je vrednost koju neprekidno razvijamo", kazao je Živković.

Na kraju večeri, kao omaž nekadašnjem bioskopu na otvorenom prikazani su filmovi Vojnofilmskog centra "Zastava film" u crno beloj tehnici "Higijenske navike vojnika" i "Maskiranje", a zatim su goste zabavljali članovi Kamernog orkestra Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.