Premijera drame Slikarke otvorila sezonu u niškom pozorištu

Izvor: RTS, 15.Okt.2018, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera drame "Slikarke" otvorila sezonu u niškom pozorištu

U Narodnom pozorištu u Nišu održana je prva premijera ove sezone. Reč je o komadu "Slikarke" koji je režirao Stevan Bodroža.
Okosnica drame "Slikarke" koju je po tekstu Hristine Mitić, režirao Stevan Bodroža, jesu životne priče dveju poznatih slikarki Džordžije O‘Kif i Nadežde Petrović. Obe zbog toga što se žene umetnice žrtvuju mnogo.

"O tome zapravo govori ova predstava. O >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << toj borbi sa društvenim stegama, predrasudama, rodnim ulogama sa kojima se pojedine glumice susreću u svojim sopstvenim porodicama", kaže reditelj Stevan Bodroža.
Većina glumaca koji nastupa u ovom komadu igra po nekoliko uloga.
"Pretpostavljam da bi svaka umetnica i glumica mogla da ispriča svoju priču kroz ovaj lik. To je žena koja je imalo jako težak život i koja se do kraja borila za svoj san, kao što se i mi trudimo", kaže glumica Evgenija Stanković.
"Posebna energija, prejaka, prejake emocije, mala scena, svi smo tu na metar dva, publika i glumci", navodi glumac Aleksandar Krstić.
Ova predstava realizovana je sredstvima Ministarstva kulture i opet otvorila pitanje izgradnje male scene u Narodnom pozorištu u Nišu.
„Samim tim što možemo da dobijemo malu scenu, mi zapravo možemo da igramo više komada u isto vreme istoga dana, jer su različita interesovanja, a grad Niš po svojoj veličini to zaslužuje", kaže Spasoje Milovanović, direktor Narodnog pozorišta u Nišu.
Sve tri repize ove predstave su već rasprodate, a ovaj komad niško pozorište krajem ovog i početkom narednog meseca igraće u Kruševcu i Kraljevu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.