Premijer preuzeo punu odgovornost za odgovor vlade na epidemiju

Izvor: B92, 08.Jul.2020, 14:13

Premijer preuzeo punu odgovornost za odgovor vlade na epidemiju

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da preuzima punu odgovornost za odgovor vlade na epidemiju koronavirusa

On je negirao da je pokušao da okrivi zdravstvene radnike za širenje kovida 19.

Džonson se našao na meti kritika jer je rekao da pojedini medicinski radnici nisu pratili procedure za zaustavljanje širenja broja preminulih od koronavirusa, a lider opozicionih laburista Kir Starmer u više navrata je tražio od njega da se izvini. Džonson to nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učinio, podseća Rojters.

Britanski premijer je, obraćajući se u parlamentu, rekao da je poslednja stvar koju je želeo da uradi bila da okrivi zdravstvene radnike za ono što se dogodilo.

"Kada je u pitanju preuzimanje krivice, preuzimam punu odgovornost za ono što se dogodilo. Jedna stvar koju niko nije znao ranije tokom ove pandemije bila je da se virus prenosi asimptomatski s osobe na osobu na takav način i zato su se smernice i procedure promenile", naveo je Džonson.

Velika Britanija je na trećem mestu u svetu po broju preminulih od posledica koronavirusa, sa potvrđenim 44.391 smrtnim slučajem, pokazuju podaci sajta Worldometers.

U toj zemlji od koronavirusa ukupno je obolelo 286.349 osoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.