Predstavljeni priručnici za borbu protiv diskriminacije

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljeni priručnici za borbu protiv diskriminacije

Dva priručnika za borbu protiv diskriminacije predstavljena su danas.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković kaže da dokazivanje diskriminatornog ponašanja nije uvek jednostavno, ali da je svaki uspešno otkriven slučaj veliki pomak napred u borbi protiv diskriminacije.

Priručnici "Vodič za situaciono testiranje diskriminacije" i "Vodič za stratešku parnicu", izrađeni u saradnji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Centra za unapređenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravnih studija i namenjeni su organizacijama civilnog društva, advokatima i pravnicima koji se bave zaštitom od diskriminacije.

Poverenica je rekla da ti vodiči predstavljaju koristan alat jer sadrže konkretne savete i primere koji se mogu primeniti na različite situacije u praksi.

"Vodič za situaciono testiranje diskriminacije" namenjen je aktivistima i aktivistkinjama koji se u okviru organizacija civilnog društva bore protiv diskriminacije u pojedinačnim slučajevima, naročito putem prikupljanja dokaza o diskriminatornom postupanju, navodi se u saopštenju Poverenika .

"Vodič za stratešku parnicu" je namenjen kako organizacijama civilnog društva tako i advokatima i pravnicima koji imaju nameru da pokretanjem postupaka za zaštitu od diskriminacije u pojedinačnim slučajevima doprinesu razvoju sudske prakse i postupanja organa vlasti u oblasti zabrane diskriminacije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predstavljeni priručnici za borbu protiv diskriminacije

Izvor: Press, 29.Avg.2018

Dva priručnika za borbu protiv diskriminacije predstavljena su danas. . . Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković kaže da dokazivanje diskriminatornog ponašanja nije uvek jednostavno, ali da je svaki...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.