Predstavljen Nacrt zakona o privremenom ograničenju prava obavljanja privrednih delatnosti (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 28.Nov.2014, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen Nacrt zakona o privremenom ograničenju prava obavljanja privrednih delatnosti (VIDEO)

U Regionalnoj privrednoj Komori Niš predstavljen je Nacrt zakona o privremenom ograničenju prava obavljanja privrednih i drugih delatnosti. Ovaj akt biće pokušaj da se u Srbiji poboljša privredna klima tako što će se privrednim subjektima sa blokiranim računima onemogućiti formiranje novih kompanija.
Direktori, vlasnici, kao i sama firma, ubuduće neće moći da osnivaju nove kompanije, ukoliko im je račun preko koga obavljaju platni promet blokiran duže od 120 dana, ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << je nad njima otvoren stečajni ili postupak prinudne likvidacije. Ovakvo kriminalno ponašanje glavni je uzrok stvaranja ogromnih i nenadoknadivih dugova prema poveriocima, kojima novi zakon treba da stane na put.
Agencija za privredne registre biće nosilac posla prilikom sprovođenja novog Zakona o diskvalifikovanim subjektima.
Osnova nacrta jeste Projekat uspostavljanja i implementacije diskvalifikovanih lica, koji Srbija od 2013. godine realizuje zajedno sa Kraljevinom Norveškom. Vredan je 800.000 evra. Norveška ga finansira sa 90 odsto, a ostatak Agencija za privredne registre. Usvajanje ovog Zakona očekuje se u drugoj polovini naredne godine.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Odzvonilo serijskom otvaranju firmi

Izvor: juGmedia, 28.Nov.2014

NIŠ – Po uzoru na druge zemlje u svetu i naša zemlja bi trebalo uskoro da stane na put onima koji otvaraju nove firme, kako bi izbegli plaćanje dugova firmi koje su doveli do stečaja i bankrota...To će biti učinjeno uz pomoć Zakona o privremenom ograničenju prava obavljanja privrednih i drugih...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.