Predstava Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi u Domu kulture

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi" u Domu kulture

Udruženje „Free Space“ u saradnji sa „Reflektor teatrom“, pokrenulo je projekat „PričaMoO...“ koji će se realizovati u Domu kulture u Novom Sadu večeras u 20 časova.

Ovaj projekat podstiče inspiraciju srednjoškolaca i studenata da aktivno učestvuju i otvoreno razgovaraju sa gostima nakon predstave „Smrt Fašizmu! O Ribarima i Slobodi“, kao i da budu učesnici tribina „Heroji i heroine ovde i sad“ i tako zajedno doprinesu širenju i razvoju nezavisne, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << društveno angažovane pozorišne scene u Novom Sadu.

Kroz priču o Ivi Loli Ribaru, njegovoj porodici i verenici Slobodi Trajković, glumci ove predstave zapravo govore o sebi, svojoj generaciji, stavovima, herojima...

Da li smo svesni koliko je svaka mladost slična bez obzira na to kojoj generaciji pripadamo? Da li u nama i dalje postoji snaga da izdejstvujemo promene? Da li neko od nas zna zašto je živ? Gde smo postavili crvenu liniju i kada ćemo skupiti hrabrost da je pređemo?

Autorka koncepta i rediteljka predstave je Milena Bogavac, a tekst je pisalo više autora.

Ko-autori i izvođači su: Đorđe Živadinović Grgur, Nina Nešković, Strahinja Blažić, Sunčica Milanović i Nikola Živanović.

Karte su u prodaji na blagajnama Gigstixa ili putem linka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.