Vučić sa Bramercom o saradnji sa Haškim tribunalom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2019, 04:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Bramercom o saradnji sa Haškim tribunalom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS) Seržom Bramercom, sa kojim je razgovarao o predstojećem izveštaju tužioca za Savet bezbednosti UN, postupcima koji se pred MMKS vode protiv državljana Srbije, rezultatima rada Tužilaštva Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju, kao i pomoći u izgradnji institucija i prenošenju znanja srpskim pravosudnim organima.

Predsednik Vučić je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je saradnja Srbije sa Mehanizmom za međunarodne krivične sudove dobra, kao i da će Srbija, uprkos neslaganju oko nekih pitanja, nastaviti da jača saradnju sa Tužilaštvom MMKS.

Predsednik Vučić je zahvalio na predlogu glavnog tužioca Bramerca da nadležne institucije u Srbiji učestvuju u zajedničkim programima, kroz koje bi Tužilaštvo MMKS, u vidu obuke i drugih vidova podrške, pomoglo primenu Strategije za ratne zločine.

Glavni tužilac MMKS izrazio je nezadovoljstvo regionalnom saradnjom, kao i žaljenje zbog sporosti dostavljanja dokumentacije neophodne u procesima koji se vode pred Mehanizmom.

Bramerc, koji se nalazi u dvodnevnoj poseti Beogradu, juče je razgovarao s tužiteljkom za ratne zločine Snežanom Stanojković.

Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva za ratne zločine, jedna od tema ovog redovnog sastanka bila je kako priprema za Bramercov šestomesečni izveštaj Savetu bezbednosti, tako i primena nacionalne strategije za ratne zločine.

Pored toga, na sastanku je bilo reči o regionalnoj saradnji, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić se sastao sa Bramercom

Izvor: Blic, 05.Nov.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične sudove Seržom Bramercom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.