Predsednik sa saradnicima odgovarao na pitanja građana

Izvor: RTS, 02.Mar.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik sa saradnicima odgovarao na pitanja građana

Predsednik Aleksandar Vučić od 11 do 13 časova odgovarao je na pitanja građana na svom Instagram nalogu "Budućnostsrbijeav".
Predsednik Vučić se, uoči početka odgovaranja na pitanja, obratio građanima preko Instagram naloga i pozvao ih da zajedno sa njim rade, menjaju i bore se za Srbiju.

U odgovorima je, između ostalog, naveo da će izgradnja subvencionisanih stanova za snage >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bezbednosti u Kragujevcu početi za 30 do 35 dana.
"Mislim za 30-35 dana, raspisan je tender juče za Kraljevo i Kragujevac. Moramo sada da ubrzamo Novi Sad, Beograd i Sremsku Mitrovicu. Ali, Kragujevac i Kraljevo, uz Vranje i Niš koji su već počeli, za 30-35 dana kreće", rekao je Vučić.
On je dodao da se prvo mora videti kako će ti stanovi da izgledaju, koliko će ljudi biti zadovljni, a da onda taj model može dalje da se širi i da bude prihvaćen ne samo za snage bezbednosti, već i za mlade naučnike, mlade bračne parove, koji nemaju drugi način za rešavanje svojih problema.
Naveo je i da je potrebno ubrzati i olakšati proces dobijanja državljanstva Republike Srbije. 
Odgovor na pitanje stigao je i porodici iz Kikinde koja ima sedmoro dece. Majka, koja mu se obratila u ime svoje devetočlane porodice, pozvala je predsednika Srbije u goste, kako je rekla, "jednoj prosečnoj srpskoj porodici koja živi od dečijeg dodatka i socijalne pomoći".
Kako je navela, ona i suprug 20 godina su "na birou", a bave se sezonskim poslovima.
"Hvala na pozivu. Prilikom posete Severnobanatskom okrugu posetiću vas. Pokušaću da pomognem", odgovorio je Vučić.

Predsednik je rekao da je dobio mnogo pitanja građana koja se odnose na Kosovo i Metohiju i poručio da će Srbija ulagati sve više i boriti se za bolji život naših građana bez obzira da li žive na jugu ili severu Kosova.
Vučić je naglasio da je ono što je važno za ljude koji su slali pitanja sa Kosova i Metohije da će Srbija ulagati sve više i boriti se za bolji život našeg naroda.
Pored video poruke, Vučić je napisao: "Poštovani građani, hvala na poverenju i velikom broju upućenih pitanja. Danas sam uspeo da odgovorim samo na jedan manji broj, molim vas za razumevanje. Odgovore na sva postavljena pitanja dobićete u narednih nekoliko dana".
Vučić je jutros rekao za RTS da neće uspeti da odgovori na sva pitanja, ali će pokušati da odgovori na što više njih. Kaže da će njegovi saradnici grupisati ostala pitanja i odgovoriti.  
Instagram nalog "Budućnost Srbije" otvoren je 5. februara i građani preko njega mogu da se upoznaju sa aktivnostima predsednika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.