Predsednik je zabrljao; Kremlj planira da se reši Putina? Poznata i tri moguća naslednika

Izvor: B92, 24.Maj.2022, 22:15

"Predsednik je zabrljao"; Kremlj planira da se reši Putina? Poznata i tri moguća naslednika

Meduza, nezavisni ruski novinski sajt sa sedištem u Letoniji, objavio je izveštaj o navodnom rastućem osećaju razočaranja Putinom među ruskom elitom.

Meduza se poziva na izvore za koje kaže da su bliski Kremlju, tvrdeći da "među onima za i protiv rata raste nezadovoljstvo predsednikom Putinom". Oni koji su do sada podržavali invaziju su navodno nezadovoljni nedostatkom napretka i pozivaju na "stroži" pristup. Meduza kaže da su mnogi visoki biznismeni i članovi vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nezadovoljni što je Putin započeo rat ne razmišljajući o posledicama zapadnih sankcija po zemlju. Izvori bliski Putinovoj administraciji kažu da se "sve više razgovara o budućnosti zemlje bez Putina” i da se iza kulisa u Kremlju vode razgovori o potencijalnim naslednicima.

Predlaže se da se kao potencijalni naslednici pominju gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin, istaknuti Putinov saveznik i bivši predsednik Dmitrij Medvedev i prvi zamenik šefa kabineta Sergej Kirijenko. U izveštaju se tvrdi da ne postoje planovi za rušenje Putina ili zaveru, ali "postoji želja da Putin više ne bude šef države u doglednoj budućnosti". "Predsednik je zabrljao, ali sve se može popraviti – nekako se dogovorite sa Zapadom i Ukrajinom", rekao je jedan sagovornik Meduzi.

Ali Meduza dodaje da njeni izvori naglašavaju da "svi na vlasti razumeju da Putin može da ode samo ako mu se zdravlje ozbiljno pogorša”, što znači da se trenutno "nezadovoljstvo visokih funkcionera ne ogleda ni u čemu – osim u međusobnim razgovorima”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.