Predsednik Vučić: Čestitam građanima Srbije što sa malo ruku i mnogo snage radimo najbolje za našu zemlju

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Vučić: Čestitam građanima Srbije što sa malo ruku i mnogo snage radimo najbolje za našu zemlju

Vučić se obraća uživo iz predsedništva Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovog jutra govori o aktuelnim političkim temama u predsedništvu Srbije.

On će, takođe, otkriti i sadržinu pisma koje mu je uputio predsednik Francuske Emanuel Makron.

- Ovo je pismo posebno za Srbiju, nije cirkularno. Makron mi se obraća na jedan način visokog poštovanja i respekta prema državi Srbiji i našem narodu, gde govori o velikim srpskim žrtvama i želi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da pokaže koliko ceni našu borbu u Prvom svetskom ratu.

- Srbi nisu tražili ništa više od običnog poštovanja. Mi ne kukamo, ne molimo, ne tražimo... Ono što tražimo za našu zemlju sposobni smo sami da zaradimo. Predsednik Makron je to poštovanje pokazao. Pozvaću sve ljude da pozdrave francuskog predsednika. Provešće skoro 2 dana u Beogradu, a to nije lako u njegovoj agendi. - rekao je predsednik.

Dugo nije bilo posete francuskog predsednika, još od Žaka Širaka 2000-te godine, ali to je trajalo kratko, te je ova poseta vraćanje na tradicionalno dobre odnose Francuske i Srbije. Vučić je istakao da će, tokom posete Makrona, biti potpisani mnogi sporazumi sa Francuskom.

- Ova poseta govori o promenjenoj poziciji Srbije, o boljoj poziciji. Mi nismo postali velika svetska sila, te snove treba da ostavimo po strani. Važno je da sa Makronom razgovaramo o budućnosti Srbije, o teškim temama, francuskim investicijama. Mnogo mi je lakše posle njegovog pisma.

Komentarišući kosovsko pitanje i odluke Prištine Vučić je rekao da se to što oni rade ne radi u normalnom svetu.

- Posle 12 godina neko kaže da nam uvodi taksu od 12 odsto. To ne sme da se radi, a ako su to u stanju da urade, pitanje je na šta su još spremni. Onda razumete moj strah. Tu su i Gazivode, kada su pokušali da ih zauzmu, a pre toga smo imali i hapšenje Marka Đurića.

- U Prištini su rekli da smo vršili pritisak i da smo zato pobedili u Interpolu. U jednom trenutku smo mislili da će Slovačka glasati protiv nas, ali su bili uzdržani. Tražićemo objašnjenje jer nije moguće da Kazahstan nije na našoj strani, pošto nije priznao Kosovo. Imali smo Japan koji je bio uzdržan i to je jedno od najprijatnijih iznenađenja i jako mi je drago što smo ugostili njihvog premijera Šinzo Abea.

- U regionu nije bilo iznenađenja, Crna Gora i Makedonija su uvek protiv nas.

- O našoj vlasti odlučuje naš narod. Radite šta hoćete dok ne ugrožavate druge ljude, a da postavljam vaše ljude na pozicije a prvi bi glasali za prijem tzv. Kosova u Interpol.

- Srećan što konačno stiže jedna fabrika, ali još mnogo toga moramo da uradimo i za druge gradove. Za Sombor i Apatin nisam zadovoljan. Radujem se i srećan sam zbog ove fabrike.

- Još jednom čestitam građanima Srbije što sa malo ruku i mnogo snage radimo najbolje za našu zemlju. Hvala Kini, Rusiji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.