Čelično prijateljstvo Srbije i Kine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelično prijateljstvo Srbije i Kine

Srbija je izuzetno posvećena jačanju saradnje sa Kinom, a potvrda dolaska predsednika Si Đinpinga, najavljena za sledeću godinu, velika je čast i dokaz čeličnog prijateljstva Srbije i Kine, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić na sastanku sa ambasadorkom Kine Čen Bo.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen razgovarali su o razvoju i daljem unapređenju odnosa dveju zemalja.

Ambasadorka Čen je naglasila da se intenzivno radi na pripremi Samita 17+1, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će biti održan u aprilu sledeće godine u Kini i izvestila predsednika Vučića o stanju investicija kineskih kompanija u Srbiji.

Oni su razmotrili zajedničke infrastrukturne projekte, kao što su pruga Beograd - Budimpešta i rad na deonici auto-puta Preljina - Požega, čija je uspešna realizacija u toku.

Na sastanku je bilo reči i o pruzi Beograd - Niš - Preševo, kojom bi Srbija postala nezaobilazan koridor za transport robe od velikih grčkih luka ka srcu Evrope, istakavši poseban ekonomski značaj i mogućnost razvoja industrijskih zona duž ove pruge.

Predsednik Vučić je uputio molbu ambasadorki Čen da prenese njegove bratske i prijateljske pozdrave predsedniku Siju i istakao da je Srbija trajno opredeljena za najbliže odnose na Narodnom Republikom Kinom, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.