Predsednik Državne dume Volodin predvodi parlamentarce u poseti Srbiji u ponedeljak

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Državne dume Volodin predvodi parlamentarce u poseti Srbiji u ponedeljak

Delegacija ruskog parlamenta na čelu s predsedavajućim Državne dume Vjačeslavom Volodinom u ponedeljak će posetiti Srbiju, saopšteno je danas iz skupštine Srbije.

Povod za posetu je četvrta sednica Komisije za saradnju parlamenata dve zemlje.

U okviru posete, Volodin će se obratiti poslanicima skupštine Srbije na posebnoj sednici i razgovarati s predsednicom srpskog parlamenta Majom Gojković. Njih dvoje će zatim položiti vence kod spomenika oslobodiocima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Beograda.

Gojković i Volodin će nakon toga otvoriti i predsedavati sednicom Komiteta za saradnju parlamenata.

Teme sednice će biti međuparlamentarna saradnja u bilateralnim i multilateralnim formatima, suprotstavljanje savremenim izazovima i pretnjama, pronalaženje puteva stvaranja novog bezbednosnog sistema, borba za temeljne principe međunarodnog prava, uključujući i rešavanje kosovskog pitanja.

Takođe, Komisija će razmatrati i saradnju Srbije i Rusije u oblasti energetike, kao i saradnju u oblasti kulture, naučnih i omladinskih razmena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Državne Dume u ponedeljak u poseti Srbiji

Izvor: Blic, 01.Jun.2019

Predsednik Državne Dume Federalne Skupštine Ruske Federacije Vjačeslav Volodin u ponedeljak, 3. juna, boraviće u poseti Srbiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.