Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen u sredu u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2021, 13:09

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen u sredu u Beogradu

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen dolazi 29. septembra u zvaničnu posetu Beogradu, najavljeno je u Briselu.

"Pre kraja meseca putujem u region da pošaljem jak signal naše posvećenosti procesu proširenja. To dugujemo svim mladim ljudima koji veruju u budućost u Evropi", poručila je fon der Lajen sredinom septembra najavljujući ovu posetu.

U Evropskoj komisiji navode da Ursula fon der Lajen svoj "program na Zapadnom Balkanu" počinje 28. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dolaskom u Tiranu i posetom Skoplju.

Sledećeg dana, u sredu fon der Lajen putuje u Prištinu, zatim i Podgoricu odakle stiže u Beograd.

Posetu regionu predsednica EK završava u četvrtak u Sarajevu.

U Briselu navode da će tačna agenda i raspored sastanka koje će Lajen imati sa zvaničnicima u Beogradu i regionu biti objavljne početkom sledeće nedelje.

U EK dodaju da do ove posete dolazi neposrednoo pred samit EU Zapadni Balkna koji će 6. oktobra biti održan u Sloveniji i gde bi trebalo da se ne samo potvrdi evropska perspektiva Zapadnog Balkana i njegove dalje integracije već i da se obezbedi dodatni podsticaj primeni Evropskog investicionog i ekonomskog plana.

Ursula fon der Lajen je tokom govora o Stanju EU poručila da je "ulaganje u budućnost Zapadnog Balkana ulaganje u budućost EU".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.