Majka priznala na saslušanju da je ostavila bebu u kontejneru i iznela razloge za svoj postupak?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka priznala na saslušanju da je ostavila bebu u kontejneru i iznela razloge za svoj postupak?!

Žarkovčanka G.M. (33) danas je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu priznala da je svoju tek rođenu bebu u ponedeljak ostavila u kontejneru pored svog stana u Žarkovu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da joj se odredi pritvor.

Ona je tužilaštvu iznela svoje razloge za takav postupak, a veštačenja koja treba da uslede pokazaće da li je i koliko bila svesna svojih postupaka.

Portparol tužilaštva Irena Bjeloš precizirala je za Tanjug >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je tužilaštvo predložilo da se prema G.M. odredi pritvor kako ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

O predlogu treba da do kraja dana odluči sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

G.M. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju deteta (član 114. stav 9) za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za delo koje ostane "u pokušaju", kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.

Tokom istrage koja treba da usledi biće ispitani svedoci i obavljeno neuropsihijatrijsko veštačenje kao i veštačenja koje treba da utvrde kada je dete tačno rođeno i da li je majka bila u portporođajnoj depresiji.

Kako se sumnja, G.M. je dete rodila u stanu bez lekarske pomoći, a potom stavila u plastičnu kesu i ubacila u kontejner u blizini stana u naselju Žarkovo.

Bebu je u ponedeljak u plastičnoj kesi u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković, dok je prema pisanju medija, šetao svog psa.

Beba je potom smeštena u dečiju kliniku u Tiršovoj.

Inače, kako se prenosi,  G.M. već ima jednog sina od sedam godina i nije socijalno ugrožena.

Živi u zajednici sa svojim ocem i oboje su zaposleni.

PRONAĐENO REŠENJE ZA PROBLEM ZAVISNOSTI: Evo kako da tinjedžeri prestanu da konzumiraju ALKOHOL I CIGARETE (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.