Pravljenje novog DOS-a je projekat osuđen na propast

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2017, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pravljenje novog DOS-a je projekat osuđen na propast"

Pravljenje novog "DOS-a" je loš projekat koji je osuđen na propast i mora da postoji više "kolona" u opoziciji, smatra zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Kostreš je, gostujući na N1, rekao da političke partije moraju da se objedinjuju oko ideoloških i vrednosnih pitanja, a potom među tim koalicijama uspostaviti saradnju u vidu međusobnog nenapadanja, borbe za izborne uslove...

Dodaje da građanske proevropske partije moraju da nađu zajednički politički >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sadržilac, koji treba tražiti u odnosu prema Kosovu, NATO i regionu.

Kostreš je, govoreći o "kolonama" u opoziciji i nemogućnosti njenog ujedinjenja, podsetio na DOS i neke njegove članove - Nenada Čanka, Žarka Koraća, Vojislava Koštunicu i Velimira Ilića.

- Oko čega su oni mogli da se dogovore sem da Slobodan Milošević mora da ode? Pravljenje novog DOS-a je loš projekat koji je osuđen na propast. Po prirodi stvari moramo doa budemo svesni da mora da postoji više kolona - rekao je Kostreš na N1.

Dodaje da nije dobro praviti novu "cath all" partiju, kakva je, kaže, SNS, jer se pravi "još jedan balon sapunice koji će morati da se raspadne".

Govoreći o kritikama predsednika Dveri Boška Obradovića, Kostreš kaže da LSV ne obraća pažnju na Obradovića, a kad je reč o lideru Pokreta slobodnih građana Saši Jankoviću, ističe da ne razume njegovu i logiku njegovog pokreta.

- Ako je cilj zaratiti sa svima, ne vidim šta je tu dobro. Ako je logika da podavimo stare političke partije, a mi ćemo se zvati Pokret jer su istraživanja pokazala da građani ne veruju partijama, ni to nije dobro - kazao je on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kostreš: Prvljenje novog DOS-a osuđeno na propast

Izvor: Blic, 29.Avg.2017

Pravljenje novog "DOS-a" je loš projekat koji je osuđen na propast i mora da postoji više "kolona" u opoziciji, smatra zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš...Kostreš je, gostujući na N1, rekao da političke partije moraju da se objedinjuju oko ideoloških i vrednosnih pitanja, a potom među tim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.