Poznati sudija suspendovan zbog Trampa: Slavio njegovu pobedu, pa ostao bez posla (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2017, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati sudija suspendovan zbog Trampa: Slavio njegovu pobedu, pa ostao bez posla (FOTO)

Prekršio standarde ponašanja u sudu

Kanadski sudija Bernd Zabel suspendovan je na mesec dana, bez plate, zbog toga što je nosio kačket sa sloganom kampanje predsednika SAD Donalda Trampa "Učinimo Ameriku ponovo velikom" dan nakon Trampove pobede.

Zabel je prema mišljenju komisije "prekršio standarde ponašanja u sudu".

#BREAKING: Bernd Zabel, the Hamilton judge who wore a 'Make America Great Again' hat to court suspended 30 days without pay pic.twitter.com/wuRvHdaFWM
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— NEWSTALK1010 (@NEWSTALK1010) 12. септембар 2017.

Komisija se sastala prošlog meseca kako bi razgovarali o mogućim sankcijama protiv sudije, a razmatrala se i mogućnost trajnog otkaza.

Uprkos njegovom ponašanju, komisija je došla do zaključka da je Zabel nedvosmisleno objektivan sudija.

On je priznao da je njegov postupak bio rezultat lošeg rasuđivanja.

Nakon rekordne 81 žalbe, izvinio se za ono što je nazvao "neuspelim pokušajem da se obeleži momenat u istoriji humorom, nakon neočekivanih rezultata na američkim predsedničkim izborima".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.