Pozitivni na koronavirus zaraženi verovatno pet do sedam dana pre testiranja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 17:53

Pozitivni na koronavirus zaraženi verovatno pet do sedam dana pre testiranja

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Batut" Darija Kisić Tepavčević pojasnila je danas da su se osobe kod kojih je potvrđen koronavirus najverovatnije zarazile pet do sedam dana pre testiranja.

Ona je rekla da su osobe kod kojih je od nedelje u 15 sati potvrđen korona virus testirane u prethodna 24 sata. Odgovarajući na pitanje kada su se zarazile osobe kod kojih je potvrđeno da su pozitivne na korona virus rekla je:

"Ako su testirani od momenta ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kada su dobili simptome ili nakon kontakta sa osobom kod koje je potvrđeno da je pozitivna, pa nakon određenog vremenskog perioda, onda je to unazad recimo pet do sedam dana, teoretski i do 14, ali većina unazad pet do sedam dana", rekla je Kisić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.