Povjerenica: Prijetnje Bošnjacima nedopustive i zabrinjavajuće

Izvor: SandzakPress.net, 21.Feb.2019, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povjerenica: Prijetnje Bošnjacima nedopustive i zabrinjavajuće

Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorila je danas da su veoma opasne i zabrinjavajuće prijetnje koje su stigle na adresu Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Novom Pazaru u kojima se muslimanima poručuje da napuste Srbiju ili će „biti uništeni“. „Prijetnje su nedopustive, a naročito kada se u jednom demokratskom društvu prijeti po nacionalnoj osnovi“, navela je Jankovićeva u upozorenju. Sandžački odbor primio je prije dva dana prijeteće >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << pismo koje je napisano rukom, a koje je poslato iz Beograda 12. februara. U prijetećem pismu se navodi da je ono namjenjeno „izdajnicima i izrodima srbskim, prevedenim u mudžahedinsku, satanističku sektu i njihovim gospodarima i finansijerima, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Turskoj, Saudijskoj Arabiji i ostalima“. „Napustite sve krajeve i oblasti Kraljevine Srbije, od izvorišta Save do Krfa u Grčkoj, i od Jadranskog mora do Rumunije, najkasnije do Đurđevdana. U suprotnom bićete uništeni“, napisano je u pismu. Pismo gotovo identične sadržine stiglo je 14. februara i na adrese više nevladinih organizacija u Beogradu, u kome se navodi da je „namjenjeno svim izdajnicima i izrodima srpskim“.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Prijeteće pismo stiglo na adresu Mešihata

Izvor: SandzakPress.net, 22.Feb.2019, 16:59

Povodom prijetećeg pisma koje je izvjesni Stefan Lazarević iz Beograda poslao na adresu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Mešihat izražava zabrinutost i oštru osudu ovog čina koji nije bio svojstven ovim prostorima ni devedesetih godina prošlog vijeka obojenih mržnjom i netrpeljivošću...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.