Potvrđeno 111 novozaraženih, jedna osoba preminula; Oglasio se Krizni štab

Izvor: B92, 01.Okt.2020, 15:02

Potvrđeno 111 novozaraženih, jedna osoba preminula; Oglasio se Krizni štab

Prema poslednjim informacijama u Srbiji je, zaključno sa 15 časova registrovano, 111 novozaraženih, a preminulo je jedna osoba.

U poslednja 24 časa testirano je 6.139 uzoraka, a 1.140.378 od početka epidemije.

Na respiratoru se nalazi 23 osobe, a hospitalizovano je 276 pacijenata.

Stopa smrtnosti u Srbiji iznosi 2.23 odsto.

Do sada je registrovano 33.662 slučajeva, a preminulo je 750.

Od ukupnog broja novozaraženih 40 odsto ih je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Beogradu.

Krizni štab je naglasio da je od presudne važnosti da u ovom periodu sačuvamo visok nivo discipline i lične odgovornosti.

Kako kažu presudno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, kao što su tržni centri, prodavnice, gradski saobraćaj, pošte, banke.

"To je preventivna mera koja nam može sačuvati zdravlje i obezbediti mirniju jesen. Redovno provetravanje prostorija, higijena ruku, dezinfekcija prostora i održavanje razdaljine su od krucijalne važnosti ukoliko želimo da postignemo naš cilj, a to je konačna pobeda nad korona virusom. Iako je situacija trenutno relativno stabilna, naša borba sa kovidom i dalje traje i svako neodgovorno ponašanje danas može nas skupo koštati sutra", navode iz Kriznog štaba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.