Potrebno je nasilje nad ljudima: Kolinda se ne da zaustaviti, REŠILA I DA BESRAMNO BIJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Potrebno je nasilje nad ljudima": Kolinda se ne da zaustaviti, REŠILA I DA BESRAMNO BIJE!

Usnimljeno je kako hrvatska policija ilegalno proteruje migrante iz Hrvatske preko zelene granice u BiH

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović, koja boravi u dvodnevnoj poseti Švajcarskoj, za tamošni javni servis SRF je potvrdila da Hrvatska krši međunarodno pravo, kada je reč o postupanju hrvatske policije prema migrantima i da koriste nasilje nad migrantima.

Portal navodi da je ovo šokantno priznanje predsednice Grabar Kitarović nastalo u njenom razgovoru sa švajcarskim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novinarom u kojem je, kako se navodi, pokušavala da brani i da opravda politiku prema migrantima koju sprovodi Hrvatska.

Ona je, između ostalog, izjavila da je u sprovođenju pušbeka (vraćanja migranata u zemlju iz koje pokušavaju da pređu u Hrvatsku) "potrebno malo sile".

Razgovor hrvatske predsednice sa novinarom SRF-a emitovan je sinoć u centralnoj informativnoj emisiji tamošnje javne televizije.

Na početku se ističe da je SRF nedavno snimio kako hrvatska policija ilegalno proteruje migrante iz Hrvatske preko zelene granice u BiH, tj. sprovodi tzv. pušbek te da postoje brojne optužbe o nasilju hrvatske policije prema migrantima.

Na kraju svoje izjave za SRF predsednica je rekla da Hrvatska "štiti spolju granicu EU-a i Švajcarsku od ilegalne migracije".

Prilog završava konstatacijom da su pušbekovi i dalje ilegalni po međunarodnom pravu i da policija ne sme bez odgovarajuće procedure da proteruje ljude preko zelene granice u drugu državu.

Pogledajte rezultate

(VIDEO) Misteriozna organizacija iz "Da Vinčijevog koda": Rade u tajnosti, ima ih jako malo, a kada zgreše SUROVO SE SAMOKAŽNJAVAJU

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.