Potpisani ugovori sa 21 opštinom o energetskoj efikasnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021, 13:52

Potpisani ugovori sa 21 opštinom o energetskoj efikasnosti

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović uručila je danas ugovore predsednicima odnosno gradonačelnicima 21 opštine i grada za projekte unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja.

Ukupna vrednost ove investicije je 510 miliona dinara, od čega je iz budžetskog fonda obezbeđeno 290 miliona dinara a 220 miliona obezbedile su same lokalne samouprave.

Mihajlović je naglasila da je energetska efikasnost jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od naših nacionalnih prioriteta i da je ona za Vladu Srbije jednako važna kao što je recimo izgradnja hidroelektrane ili solarne elektrane.

Realizacijom ovih projekata, prema njenim rečima, uštedeće se energija, smanjiti računi za struju i grejanje ali i sačuvati životna sredina, između ostalog i zato jer se neće emitovati 3.000 tona ugljen-dioksida.

Najveći broj projekata sa kojima su konkurisale lokalne samouprave odnosi se na vrtiće i škole, ali ima i zgrada opština, domova zdravlja, domova kulture, predškolskih ustanova a dve opštine su konkurisale za projekte javnog osvetljenja.

Predsednici opština su nakon dobijanja ugovora istakli zahvalnost na pomoći u rešavanju za njih važnih problema na lokalu.

Naglasili su da je veoma dobro što su podržani projekti iz raznih delova Srbije, jer to potvrđuje da se vodi računa o ravnomernom razvoju zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisani ugovori sa 21 opštinom o energetskoj efikasnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021

Potpredsednica vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović uručila je danas ugovore predsednicima odnosno gradonačelnicima 21 opštine i grada za projekte unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja...Ukupna vrednost ove investicije je 510 miliona dinara,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vlada finansira rekonstrukciju dve škole u Nišu, vrtića u Vranju i drugih zgrada u opštinama na jugu

Izvor: JužneVesti.com, 19.Maj.2021

Među 20 lokalnih samouprava koje su sa Ministarstvom rudarstva i energetike potpisale ugovore za finansiranje projekata za unapređenje energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja, nalaze se i Niš, Vranje, Vladičin Han, Bela Palanka, Blace i Gadžin Han. Za rekonstrukciju Građevinsko-tehničke...

Nastavak na JužneVesti.com...

Mihajlovićeva: Od iduće godine prosečno 150 miliona evra godišnje za povećanje energetske efikasnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2021, 11:04

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da je jedan od razloga za donošenje novih zakona iz energetike bio da se njen razvoj uskladi sa potrebama zaštite životne sredine i da je sada težište u ovoj oblasti na povećanju energetske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.