Potera za vračarom iz Srbije počela je u Nemačkoj

Izvor: B92, 20.Avg.2020, 10:34

Potera za vračarom iz Srbije počela je u Nemačkoj

Policija u Austriji uhapsila je državljanku Srbije (50) zbog sumnje da je u toj zemlji, ali i u Nemačkoj, oštetila nekoliko građana.

Sumnja se da je ona građanima uzela velike količine novca i nakita pretvarajući se da je vračara koja skida "crnu magiju", prenose mediji.

Potraga za lažnom vračarom počela je u Nemačkoj, gde je policija još krajem maja dobila više prijava građana da ih je sredovečna žena nasamarila i uzela im hiljade evra i veće količine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zlata i srebra, obećavajući im da će ih "osloboditi zle sudbine" i pomoći im u ozdravljenju.

Naivni građani su osumnjičenoj, koja je izgleda sa sobom svuda nosila krstić, ikone, tamjan i ružino ulje, davala novac i nakit, verujući da će im to pomoći da ozdrave ili da se oslobode loše karme.

Uhapšenoj Srpkinji se na teret stavlja da je u zabludu dovela i opljačkala najmanje dve osobe. Jedna od žrtava joj je za usluge skidanja crne magije dala više od 30.000 evra i veću količinu zlatnog nakita. Druga žrtva ostala je kratka za nekoliko hiljada evra.

Prilikom pretresa kod Srpkinje su pronađene dragocenosti poput zlatnih i srebrnih novčića, nakita, ali i veća količina novca, najviše švajcarskih franaka, zbog čega se sumnja da je osumnjičena i u Švajcarskoj "skidala čini".

Kada su joj zavirili u torbu odmah su pronašli predmete koje je koristila da bi, kako se veruje, "skidala magiju". U torbi su pronađeni krstić, ikone, crni konac, ali i tamjan i ružino ulje. Dok je u malom neseseru držala nepoznate travke.

S obzirom na to da se sumnja da mnoge žrtve nisu prijavile prevaru policije zbog sramote, građani su pozvani da se jave ukoliko prepoznaju ženu sa fotografije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.