Poštujem Crnu Goru, ali srpski narod je osetljiv na ustaštvo

Izvor: B92, 12.Maj.2020, 18:04

"Poštujem Crnu Goru, ali srpski narod je osetljiv na ustaštvo"

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović izjavio je da poštuje državu Crnu Goru, ali da je srpski narod posebno osetljiv na ustaštvo.

Božović je pozvan na razgovor u MVP jer je komentarisao na Fejsbuku emitovanje spota hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, tražeći odgovornost zbog puštanja u program osobe koja veliča ustaštvo.

Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović je danas ocenio da strani ambasadori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu pozvani da se mešaju u to ko će u Crnoj Gori za šta da odgovara.

U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" na Televiziji Crne Gore u subotu na Dan pobede nad fašizmom, emitovana je numera hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona koji podržava ustaški pokret u toj zemlji.

Generalni direktor TV Crne Gore Božidar Šundić kaznio je urednicu Jutarnjeg programa Milicu Babić, urednicu emisije Mariju Razić i muzičkog urednika TV CG Slavena Knezovića.

Njima će u naredna dva meseca lični dohodak biti umanjen 20 odsto.

U okviru Jutarnjeg programa u subotu ujutru, na Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, emitovana je Tompsonova pesma "Ne boj se".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.