Postporođajna depresija: Da li smemo da pijemo antidepresive tokom dojenja?

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2018, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postporođajna depresija: Da li smemo da pijemo antidepresive tokom dojenja?

Nagle promene raspoloženja i hormonski disbalans su redovna pojava kod žena koje su se nedavno porodile.

Ukoliko osetite ove simptome postporođajne depresije jako je važno na vreme da primetite kada je vreme da se obratite stručnom licu.

Mnoge žene se pitaju na koji način se nositi sa ovakvim promenama, a jedna gledateljka emisiji 150 minuta koja se emituje na TV Prva pita se da li lekovi koje bi eventualno dobila za lečenje depresije mogu da utiču na dojenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
U Srbiji od postporođajne depresije pati jedna od deset porodilja, a ako se ova bolest ne leči, lako može da preraste u kliničku depresiju. Takvo stanje ugrožava najviše majku, ali trpi i dete i porodica.

Doktorka Tatjana Vlašković Jovićević, specijalista psihijatrije, pokušala je da objasni čudna osećanja sa kojima se žene nose nakon porođaja, kako da znamo kada prolazna depresija postaje ozbiljnija i da li antidepresivi mogu da se koriste tokom dojenja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.