Postoji samo JEDNA ISTINA, a Hrvati nek neguju svoju - Predsednikove reči odzvanjaju regionom

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Sep.2019, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postoji samo JEDNA ISTINA, a Hrvati nek "neguju" svoju - Predsednikove reči odzvanjaju regionom

U uniformi srpskog vojnika nije bilo uvrede

Naši kadeti i pitomci i u Mathauzen idu u našim uniformama, i nikome nisu smetali, ali, smetaju u Jasenovcu, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom komentara iz Hrvatske posle zabrane ulaska delegacije Vojsne akademije i dodao da postoji jedna, jedina istina, a Hrvatska neka "neguje" svoje istine.

On je potvrdio je da je policijska stanica u Novskoj bila mnogo ranije obaveštena o poseti delegacije Vojske Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali je rekao da ne želi da detaljnije ulazi u komentare hrvatskog vrha koji su usledili.

- Naši dečaci, pitomci i kadeti u Mauthauzen idu u našim uniformama, i nikome nisu smetali u Mauthauzenu. Vidim da smetaju u Jasenovcu. Ali znate ta deca su rekla "mi ćemo ostaviti uniforme, ići ćemo u civilu svi samo da odamo počast jasenovačkim žrtvama. Oni su rekli "vi danas ''nećete ući". Dalje neću da ulazim u to - rekao je Vučić novinarima u Titelu posle vojne vežbe.

Ne vidi, kaže, da je u uniformi srpskog vojnika bilo uvrede:

- Nije to bila ustaška uniforma, koja je tamo pravila zločine, ali, zaboravite, neka oni rade svoj posao i imaju svoje istine, a mi ćemo da govorimo o jednoj, jedinoj istini.

Jučerašnji odgovor bio je najbolji koji je mogići dati, napomenuo je Vučić.

- Ne mislim da je daleko dan kada će nam neko govoriti - pitanje je da li je neko u Jasenovcu uopšte stradao - napomenuo je on.

Zato se, kaže, sa Miloradom Dodikom dogovorio da izgrade memorijalni centar u Donjoj Gradini.

- Verujem da će tada sva naša deca, ljudi, ekskurzije želeti da odaju počast našim žrtvama, ali sa druge strane Save i više niko neće moći da nam zabranjuje i određuje pod kojim pravilima možemo da posećujemo - istakao je on.

Govoreći o hrvatskoj vojsci Vučić je rekao da Srbija nema nista protiv da imaju snažnu vojsku.

- Hrvatska ima izuzetno jaku armiju, imaju ljude koji su profesionalci i koji odlično rade svoj posao i na ozbiljan način planiraju modernizaviju hrvatske vojske. Ona ima i slabih tačaka, ali je izuzetno snažna armija, proporcionalno broju svojih stanovnika i za respekt. Mi im na tome čestitamo - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.