Postoji pomak, ali još bez dogovora o kosovskoj vladi

Izvor: RTS, 08.Jan.2020, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postoji "pomak", ali još bez dogovora o kosovskoj vladi

Portparol DSK Besijan Mustafa izjavio je da i dalje nema dogovora o sledećoj kosovskoj vladi i da će predsednici DSK Isa Mustafa i pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti sutra nastaviti razgovor.
Mustafa je nakon današnjeg trosatnog sastanka Mustafe i Kurtija rekao da postoji pomak u stavovima.

"Završeno je. Krećemo se u pokušaju da postignemo sporazum. Sutra ćemo imati još jedan sastanak", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je Mustafa novinarima u Prištini.
Kurti je uoči današnjeg sastanka sa Mustafom rekao da je koalicioni dogovor dve stranke o formiranju sledeće kosovske vlade veoma blizu.
"Nadam se da ćemo se sada, nakon što su razgovori nastavljeni, brzo kretati kako bismo postigli sporazum, koji je vrlo blizu", rekao je Kurti ispred kosovske skupštine, gde je razgovarao sa Mustafom.
Kosovski predsednik Hašim Tači pre dva dana dao je Kurtiju rok od 48 sati da predloži mandatara za sastav nove kosovske vlade.
Iz pokreta Samoopredeljenje su odgovorili da nije na Tačiju da određuje rokove i da će o mandataru biti obavešten pismeno.
Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu održani su 6. oktobra prošle godine i od tada dve stranke pobednice PS i DSK ne mogu da se dogovore oko formiranja vlade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.