Postoji jasna sličnost između dve avionske nesreće

Izvor: B92, 17.Mar.2019, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Postoji jasna sličnost između dve avionske nesreće"

Ministar saobraćaja Etiopije Dagmavit Moges izjavio je da podaci za sada pokazuju da postoji "jasna sličnost" između avionskih nesreća u Etiopiji i Indoneziji.

U njima se srušio isti model aviona - Boing 737-8 maks.

Moges je novinarima rekao da je u dobrom stanju crna kutija iz aviona Etiopijan erlajnsa koji se 10. marta srušio ubrzo po poletanju iz Adis Abebe za Najrobi. U padu aviona poginulo je svih 157 putnika i članova posade.

Pet meseci ranije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takođe nekoliko minuta posle poletanja, u padu istog modela aviona indonežanske kompanije Lajon er poginulo je 189 ljudi.

Posle pada aviona u Etiopiji SAD, EU i mnoge druge zemlje zatvorile su vazdušni prostor za avione Boing 737-8 maks.

Kompanija Boing, čije je sedište u SAD, suočava se s teretom dokazivanja da su njeni avioni bezbedni, zbog sumnji da su neispravni senzori i softver doprineli nesrećama u Etiopiji i Indoneziji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.