Španska podrška Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2018, 03:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španska podrška Srbiji

Španija podržava Srbiju u nastavku dijaloga sa Prištinom, ukoliko i uvek kada taj dijalog donosi benefit i ide na ruku budućim političkim planovima Srbije, poručio je ambasador Španije u Srbiji Migel Fuertes.

"Kada je reč o pristupu Srbije Evropskoj uniji, to je tema koja je stalno aktuelna i stalno se spominje normalizacija odnosa Beograda i Prištine i isticanje dijaloga koji je u toku. Stav Španije se nije promenio. U tom smislu, uvek ćete imati podršku Španije. Španija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podržava ulazak Srbije u EU jer je za Španiju Srbija deo Evrope i mora biti deo Evropske unije", rekao je Fuertes na svečanom otvaranju prvog poslovnog foruma Španija-Srbija u Beogradu.

Fuertes je istakao snažnu podršku Španije daljem napretku Srbije na putu ka Evropskoj uniji i rekao da srpska vlada radi i učestvuje jako puno u različitim reformskim procesima.

"To je od značaja za proces pristupanja EU. Vidimo odlične i brojne napretke, a kako bi se to nastavilo, EU mora da nastavi i nastaviće da kroz različite fondove poput IPA fondova da pomaže Srbiju", istakao je on.

Fuertes je istakao snažnu kulturnu i političku saradnju i naglasio da je neophodno jačati ekonomsku saradnju dve zemlje i istakao želju da se u narednom periodu steknu uslovi kako bi se otvorila avio linija Beograd - Madrid koja bi, kaže, mnogo značila za sve Špance koji žive i rade u Srbiji.

On je zahvalio zvaničnicima vlade koji su, kaže, uvek u teškim momentima podržavali Španiju u periodu kada je Španiji ta podrška bila od izuzetnog značaja i kada je ta zemlja prolazila kroz teške momente.

"Moramo da produbimo našu ekonomsku saradnjua, sve to da bi da se dopunili različiti aspekti saradnje, kulturni, politički ...", naglasio je španski ambasador.

Na Forumu Španija-Srbija učestvuje oko 150 predstavnika međunarodnih finansijaskih institucija, ministarstava i javnih institucija kao i 20 španskih kompanija i predstavnika brojnih srpskih preduzeća.

Forum se održava u organizaciji Trgovinskog odeljenja Amabasade Španije u Beogradu i Španske agencija za izvoz i investicije (ICEX) u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Razvojnom agencijom Srbije, a pokrovitelj Foruma je COFIDES, Španska kompanija za razvojno finansiranje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Otvoren poslovni forum Španija-Srbija

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2018

U Beogradu je otvoren prvi dvodnevni Poslovni forum "Španija-Srbija", na kom učestvuju predstavnici 20 španskih kompanija iz sektora infrastrukture, životne sredine, turizma, saobraćaja, građevinarstva...Susret privrednika iz Srbije i Španije organizuje Trgovisnko odeljenje španske ambasade i...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.