Poslednje upozorenje Kijevu: Ako Ukrajina želi RAT dobiće ga, Rusija neće sedeti skrštenih ruku

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2018, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednje upozorenje Kijevu: Ako Ukrajina želi RAT dobiće ga, Rusija neće sedeti skrštenih ruku

Uzvratiće istom merom

Napad na ruske objekte u Azovskom moru, bez obzira na to da li se radi o brodu ili obali poluostrva smatraće se kao prava vojna ofanziva. Znači, i uzvratne mere će biti recipročne - upozorio je poslanik poslenik Državne dume sa Krima Ruslan Balbek.

Pročitajte i:

Ukrajinska želja da skrene pažnju na sebe u trenutku kada čitav svet prati Svetsko prvenstvo u fudbalu može imati žalosne posledice po nju, upozorio je poslenik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Državne dume sa Krima Ruslan Balbek.

Ako Ukrajina nastavi sa provokacijama, Rusija neće sedeti skrštenih ruku.

- Ukrajinsko formiranje različitih udarnih grupa u blizini ruskih granica za vreme prvenstva u fudbalu, to je igra za zapadnu publiku u nadi da će doći do zaoštravanja odnosa sa Rusijom - objasnio je Balbek.

On je ukazao da su ukrajinske vlasti ovakvim akcijama jedino dobile da ruske granice budu još zaštićenije.

- Koncentracija ukrajinskih snaga u regionu Azovskog mora i postojanje ofanzivne avijacije zahtevaju dodatne mere za odbranu poluostrva - rekao je ruski poslanik.

Međutim, u Rusiji su zabrinuti koracima Kijeva jer u slučaju i najmanje agresije ukrajinske strane odgovor može biti samo jedan i nijedan mundijal ni "zapadna histerija" to neće promeniti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.