Snimak zlostavljanja:Prijava protiv sestre u Zvečanskoj

Izvor: Mondo, 19.Jul.2019, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimak zlostavljanja:Prijava protiv sestre u Zvečanskoj

Pripadnici MUP u Beogradu saslušali su, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Đ. A. (1996) zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje. Pokrenut i postupak kontrole rada te ustanove.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Nakon saslušanja u policiji protiv osumnjičene je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila navedeno krivično delo.

Sumnja se da je Đ. A., koja radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine „Zvečanska“, ovo krivično delo izvršila nesavesnim radom i ophođenjem suprotno pravilima ove ustanove prema dvogodišnjem dečaku o kome je bila dužna da se stara. 

I zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole rada Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu nakon objavljenog snimka i suspenzije medicinske sestre koja se tereti za neadekvatno ponašanje prema deci.

Iz službe ombudsmana saopšteno je da je rukovodiocu ustanove dat rok od 15 dana da se izjasni o okolnostima u navedenom slučaju i da Zaštitniku građana dostavi traženu dokumentaciju.

Po završetku postupka, Zaštitnik građana će saopštiti svoja saznanja o utvrđenim činjenicama i okolnostima u slučaju koji je snažno uznemirio javnost.

Kako se ocenjuje, ovaj slčuaj je još jednom ukazao na obavezu nadležnih i čitavog društva da se posvete zaštiti najmlađih i potpunom iskorenjivanju svih oblika nasilja nad njima, pre svega u ustanovama koje se bave zbrinjavanjem i zaštitom dece.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd Zoran Milačić, nakon anonimne prijave da se medicinska sestra Đ.A. neadekvatno ponašala prema deci, doneo je rešenje o privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Snimak te medicinske sestre na društvenim mrežama objavio je Pokret "Levijatan", a na njemu se vidi sestra kako za jednu ruku drži i nosi dete, ubacuje ga u krevetac, a potom snima mobilnim telefonom drugo dete.

Video pogledajte OVDE.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.