Posle Prištine, američki senatori kod Vučića

Izvor: B92, 06.Sep.2019, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Prištine, američki senatori kod Vučića

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa američkim senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem.

Glavna tema njihovih razgovora je proces pregovora Beograda i Prištine, odakle su američki zvaničnici i stigli u Beograd.

Sastanku u zgradi Predsedništva prisustvuju i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

Uoči posete senatora, demokrate Krisa Marfija i republikanca Rona Džonsona, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije je rekao da ne misli da se mnogo menja u američkom stavu kada je Kosovo u pitanju, niti Srbija može na to da utiče.

"Amerika je velika sila, to su taktički odnosi da se govori da pritisak mora da bude i na jednoj i na drugoj strani", dodao je Vučić.

On je podsetio da SAD podržavaju nezavisnost Kosova i istakao da je ne Srbiji da izvuče najviše što može, a izgubi najmanje što mora. "Naša pozicija nije laka i neće biti nimalo laka", ocenio je predsednik.

Pre dolaska u Beograd, Marfi i Džonson posetili su Prištinu, gde su se, prema pisanju tamošnjih medija, založili da se odblokira dijalog Beograda i Prištine, i ocenili da je dijalog ključan za budućnost celog Zapadnog Balkana.

Tako]e, iz Prištine su poručili da dogovor s Beogradom podrazumeva rešavanje "teških pitanja", i da je za to potrebno žrtvovanje i naporan rad.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić sa senatorima: Trajni mir od ogromne koristi za Srbe i Albance

Izvor: RTS, 06.Sep.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa američkim senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem, kojima je rekao da je Beograd spreman na svaki razgovor. Popravljanje odnosa između Srba i Albanaca i uspostavljanje trajnog mira bilo bi od ogromne koristi za Srbe i Albance, kao i sve...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.