Poslanici započeli vanrednu sednicu, na dnevnom redu zakoni o infrastrukturi

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jan.2020, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici započeli vanrednu sednicu, na dnevnom redu zakoni o infrastrukturi

Poslanici su sa više od sat vremena zakašnjenja zbog nedostatka kvoruma, skupili 126 poslanika i započeli vanredno zasedanje parlamenta na kojem će razmatrati niz zakona iz oblasti infrastrukture i saobraćaja.

Poslanici će u objedinjenoj raspravi razmatrati 13 predloga među kojima je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona planiranju i izgradnji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, Predlog zakona o hidrografskoj delatnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Na ovoj sednici poslanici će razmatrati i Predlog zakona o izmeni Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti i Predlog zakona o posebnim postupcima radi realizacije projekata izgradnje i rekonstrukcije linijskih infrastrukturnih objekata od posebnog zanačaja za Srbiju.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o registru prostornih jedinica i adresnom registru, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu, kao i predloge odluka o oduzimanju svojstva dobra u opštoj upotrebi delu železničke infrastrukture.

Na sednici će se razmatrati i predlozi zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade Irana i o potvrđivanju Aneksa I Sporazuma između vlada Srbije i Turske o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata.

Kako je dogovoreno, druga objedinjena tačka dnevnog reda o kojoj će se raspravljati sutra, obuhvata Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala, Predlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2021. godine, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat za konkurentnu poljoprivredu) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (dodatno finansiranje za Projekat unapređenje zemljišne administracije u Srbiji) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Poslanici će razmatrati i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu između Srbije (kao korisnika kredita) i T.C. ZIRAAT BANКASI A.Ṣ i DENIZBANК A.Ṣ (kao davalaca kredita), Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (nabavka voznih sredstava za Srbija voz) između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o potvrđivanju okvirnog Sporazuma o zajmu LD 2009 (2019) između Banke za ravoj Saveta Evrope i Srbije za projektni zajam za izgradnju nove Univerzitetske dečije klinike, Tiršova 2 u Beogradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.