Poslanici započeli raspravu o amandmanima na Budžet

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2019, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici započeli raspravu o amandmanima na Budžet

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu na kojoj raspravljaju o amandmanima na Predlog budžeta za 2020 . godinu.Na Predlog budžeta podneto je 115 amandmana, a Vlada i nadležni odbor prihvatili su dva.

Predlogom budžeta predviđeni su budžetski prihodi od 1.314,5 milijardi dinara i rashodi od 1.334,7 milijardi dinara, tako da će deficit iznositi 20,2 milijarde dinara, odnosno 0,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

U načelnoj raspravi predlagači >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su rekli da je budžet razvojni i isplaniran sa ciljem podizanja životnog standarda građana, dok je opozicija kritikovala predlog navodeći da je budžet predizborni i nerealan.

Kako je ranije najavljeno, budžet bi trebalo da bude usvojen do kraja nedelje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.