Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2019, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici pitali o izvršiteljima, javnim preduzećima...

Poslanici su danas na početku sednice nadležnima postavljali pitanja o izvršiteljima, javnim preduzećima i lokalnim sredinama.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Šešelj pitao je predsednicu Skupštine i predsednicu Vlade da li su obaveštene da je SRS skupštini predala sto hiljada potpisa građana za ukidanje javnih izvršitelja.

Radikali predlažu potpuno novi zakon jer prema važećem, kaže Šešelj , "sprovodi se teror nad građanima Srbije, a država >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << treba da garantuje da ni jedan njen građanin ne sme biti opljačkan".

Milija Miletić iz Ujedinjene seljačke stranke pitao je da li Vlada priprema nove propise, jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio "leks specijalis" kako bi plate u nerazvijenim okruzima bile veće i kako bi se više ulagalo u siromašne krajeve.

Poslanik Stranke moderne Srbije Vladimir Đurić pitao je direktora Agencije za privredne registre zašto se na njihovom sajtu ne nalaze finansijaki izveštaji RTS- a za poslednje tri godine, i dodao da je Skupština nedavno usvojila povećanje takse, postoji puno polemika oko uređivačke politike RTS-a, a građani ne znaju kako se troši taj novac.

Đurić je pitao premijerku i da li će vd direktora Pošte Srbije snositi posledice , jer je to preduzeće prošle godine iskazalo 2,7 milijardi dinara dobiti, a radnici su u tako teškom položaju da su morali da stupe u štrajk.

On je pitao i o statusu vd direktora Koridora Zorana Babića koji je podneo ostavku posle saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, a Vlada tu ostavku još nije razmatrala .

Poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić pitao je tužilaštvo zašto javni tužilac nije pokrenuo istragu protiv Dragana Đilasa koji je , kako tvrdi "2011. godine prisvojio od Telekoma 7,7 miliona evra preko tadašnjeg direktra Branka Radujka".

Poslanica Socijalističke partije Srbije Danica Bukvić pitala je premijerku povodom sutrašnjeg Svetskog dana međugeneracijske solidarnosti, da li vlada planira donošenje nekog strateškog dokumenta i akcioni plan za regulisanje međugeneracijskih osnosa.

Poslanici u nastavku sednice razmatraju amandmane na set finansijkih zakona, a najviše amandmana, 107 , podneto je na Predlog zakona o javnim nabavkama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Poslanici pitali o izvršiteljima, javnim preduzećima i lokalnim sredinama

Izvor: Danas, 19.Dec.2019

Poslanici su danas na početku sednice nadležnima postavljali pitanja o izvršiteljima, javnim preduzećima i lokalnim sredinama.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.