Poslanici danas o amandmanima na zakone iz oblasti obrazovanja

Izvor: B92, 22.Jan.2020, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici danas o amandmanima na zakone iz oblasti obrazovanja

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu raspravom o amandmanima na set zakona iz oblasti obrazovanja.

Među njima su izmene i dopune Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, na koji je podneto 18 amandmana, od kojih je resorni odbor prihvatio jedan.

Na predložene izmene Zakona o nacionalnom okviru kvalifikacija podneto je ukupno osam amandmana, na Predlog zakona o žigovima 18 amandmana, na Predlog zakona o srednjem obrazovanju 11 amandmana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o dualnom obrazovanju 12 amandmana.

Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo nije prihvatio nijedan amandman.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je ranije u parlamentu da se izmene i dopune Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja nalaze pred poslanicima zbog uskladjivanja sa Zakonom o zaštiti podatka o ličnosti.

Kada je reč o izmenama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, Šarčević je naveo da se on usaglašava sa dva zakona koja je skupština već usvojila - o dualnom srednjem obrazovanju koji se već primenjuje, kao i o dualnim studijama koji još nije u primeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.