Poruka vladike Grigorija: Hrišćani iz hramova treba da izađu radosni (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2018, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka vladike Grigorija: Hrišćani iz hramova treba da izađu radosni (VIDEO)

Za hrišćane je važno kad izlaze iz hramova da iz njih izađu radosni. Ja se nadam da ćete danas svi izaći radosni iz hrama.

Ovo je, između ostalog, poručio vladika Grigorije, novoustoličeni episkop Eparhije frankfurtske i sve Nemačke posle njegove prve liturgije u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Frankfurtu.

Uz brojne pripadnike sveštenstva i pravoslavnih vernika iz cele Nemačke, dočeku vladike Grigorija i njegovoj službi prisustvovale su i brojne visoke zvanice >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << - Branko Radovanović i Vojin Dragišić, generalni konzul i konzul Republike Srbije u Frankfurtu, Mitar Pavić, konzul BiH u Frankfurtu,Torsten Šefer Gimbel, predsednik SPD Hesena, Majk Jozef, predsednik SPD Frankfurt, Milkica Romić, poslanik SPD u parlamentu grada Frankfurta, visoki predstavnici Etiopske pravoslavne crkve u Frankfurtu, Dušan Vidaković, predsednik kompanije

Nidda Verlag, kao i predsednici srpskih klubova i udruženja iz Frankfurta i gradova iz okruženja.

Kompletan izveštaj sa ovog radosnog događaja po srpski narod i pravoslavnu crkvu u Nemačkoj naša dijaspora će moći da pročita u sutrašnjem izdanju dnevnog lista "Vesti", kao i na Vesti-online, a atmosferu iz Hrama Vaskrsenje Gospodnjeg možete da vidite i u prilogu Televizije Hram, koji ekskluzivno prenosimo na našem portalu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.