Poruka sa švajcarskih livada: Učinite Trampa ponovo malim FOTO

Izvor: B92, 22.Jan.2020, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka sa švajcarskih livada: "Učinite Trampa ponovo malim" FOTO

Jedan Švajcarac je ostavio veliki transparent sa porukom Donaldu Trampu, koji je američki predsednik mogao da vidi iz svog helikoptera na putu do Davosa.

Saznavši da će Trampova flota helikoptera leteti do Svetskog ekonomskog foruma preko njegove livade uoči okupljanja u Davosu, Hebi Dobler (52), koji upravlja pilanom u Vernetšauzenu, krenuo je u akciju.

Kupio je boju, a zatim proveo narednih nekoliko sati slikajući jednostavan, ali efektan transparent sastavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od slova veličine osam metara koji glasi: "Učinite Trampa ponovo malim!" (Make Trump small again!), aludirajući na Trampov slogan predsedničke kampanje "Učinite Ameriku ponovo velikom".

"Tamo sigurno ima mnogo ljudi sa dobrim idejama. Ali na kraju to ne uspe. Ogroman napor, puno pompe, ali mali efekat", rekao je Dobler o Svetskom ekonomskom forumu, ističući da on koristi boju koja nije štetna za životnu sredinu, za razliku od poslovnih i svetskih lidera koji žude za tim da deluju "zeleno i ekološki" dok dolaze na forum u svojim privatnim avionima i helikopterima.

Ipak, kako piše Raša tudej, dok su Tramp i njegova helikopterska flota leteli iznad Doblerove livade u utorak ujutro, pogled na transparent im je bio zaklonjen maglom.

"Viša sila", prokomentarisao je Dobler.

Povratnička ruta predsednika SAD-a ipak će približiti Trampa transparentu još bliže, pa se Dobler nada da će uspeti i njemu da prenese poruku, kao i svima ostalima.

U međuvremenu, još jedno gigantsko obaveštenje "pozdravilo" je Trampa dok je leteo ka najvažnijem ekonomskom događaju, ovog puta sa konkretnom porukom "Borba protiv klimatskih promena, a ne Irana".

Reč je o transparentu veličine 35 metara koji pada sa vidikovca iznad jezera Valen. Zastavu je okačila švajcarska nevladina organizacija za zaštitu životne sredine sa sedištem u Cirihu pod nazivom "Campax".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.