Poruka Anđeline Džoli: Mislim na sve, to se ne može opisati rečima

Izvor: B92, 11.Jul.2020, 11:55

Poruka Anđeline Džoli: Mislim na sve, to se ne može opisati rečima

Povodom 25. godišnjice Srebrenice na Komemoraciji u Ujedinjenom Kraljevstvu biće emitovana poruka koju je poslala glumica i rediteljka Anđelina Džoli.

Džoli je u poruci uputila saučešće i poštovanje preživelima, ali i svim građanima Bosne i Hercegovine.

"Danas mislim na Majke Srebrenice i sve ostale preživele čiji su muževi, braća i sinovi ubijeni u genocidu prije 25 godina. Mislim i na žrtve, posebno decu, kojoj je uskraćena prilika da žive, vole i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imaju porodice. To je gubitak koji se ne može opisati rečima", navodi ona, prenosi portal Kliks.

"Mislim i na sve ljude Bosne i Hercegovine, tu divnu srcoliku zemlju koja je u srcu Evrope i koja mi je dala toliko dragih prijatelja i predivnih iskustava i koja će mi doveka simbolizovati snagu, toplinu i dostojanstvo. Svim Bosancima i Hercegovcima: izražavam saučešće i poštovanje, saosećam sa vama", poručila je Anđelina Džoli.

Ona je imala poruku za mlade generacije.

"Ne morate biti sluge prošlosti. Možete se odupreti pokušajima da vas odvoje od bilo koga zbog njihove nacionalnosti, etničke pripadnosti, religije ili boje njihove kože. Možete odbaciti diskriminaciju i govor mržnje, propagande i laži. Možete deliti viziju sveta koji je izgrađen na jednakim pravima i pravednim zakonima, poštovanju različitosti. Svet u kojem ne bi mogla uspeti ona vrsta ubilačke agende koja je dovele do Srebrenice. To je najbolji način na koji možemo odati počast porodicama kojih se danas sećamo i žrtvi progona bilo gde, sa kojima možemo ponosno stajati", poručila je poznata glumica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.