Portparol: Kfor nije uključen u borbu protiv terorizma, ali će reagovati

Izvor: B92, 11.Avg.2019, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portparol: Kfor nije uključen u borbu protiv terorizma, ali će reagovati

Portparol Kfor-a Pio Sabeta kazao je da, prema Rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija, ta mirovna misija nije uključena u borbu protiv terorizma.

On je ovo izjavio komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su mogući teroristički napadi na Kosovu tokom izbora na jesen koje bi izazvala albanska teroristička organizacija "B-13".

Sabeta je u intervjuu za dnevni list "Danas", ocenio da je bezbedonosna situacija na Kosovu mirna i pod kontrolom, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Kfor blisko sarađuje sa lokalnim i međunarodnim bezbedonosnim organizacijama.

"Ukoliko bude postojalo upozorenje bilo koje vrste o mogućem narušavanju bezbedonosne situacije, Kfor je spreman da usvoji neophodne mere kako bi se očuvala bezbednost Kosova, u bliskoj saradnji sa kosovskom policijom i Euleksom, zarad dobrobiti svakog građanina koji živi na Kosovu", kazao je Sabeta.

On je istakao da je da je bezbedonosna situacija rezultat mnogih faktora poput ekonomije i politike, "sve što može da utiče na bezbedonosnu situaciju se prati svakodnevno, kako bi se utvrdile mere koje će možda biti potrebne".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KFOR SE OGRAĐUJE? "Ne borimo se s terorizmom, ali..."

Izvor: Mondo, 12.Avg.2019, 08:50

Povodom izjave predsednika Srbije o mogčim terorističkim napadima na Kosovu, iz Kfora kažu da oni nisu tamo zbor borbe protiv terorizma ali da će delovati ako budu morali...Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu..Portparol Kfor-,a Pio Sabeta, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.