Porodici Jović iz Gornje Bukovice kod Valjeva seoski turizam unosniji od  poljoprivrede

Izvor: RTS, 14.Avg.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodici Jović iz Gornje Bukovice kod Valjeva seoski turizam unosniji od poljoprivrede

Da valjevska sela imaju značajan turistički potencijal, potvrđuje i nesvakidašnji primer domaćinstva Živorada Jovića iz Gornje Bukovice kod Valjeva. U ovoj porodici su odlucili da se umesto poljoprivredi, posvete organizovanju sezone kupanja na porodičnim bazenima. Zbog interesovanja gostiju, sada je cela porodica angažovana u sezoni kupanja.
Umesto da bere šljive i razmišlja o poljoprivredi i otkupnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << cenama voća, u domaćinstvu Živorada Jovića gosti se odmaraju uz rodna stabla i rashlađuju u bazenima. Sezona kupanja u ovom domaćinstvu zaživela je pre nekoliko godina .

"Imao sam dosta tih ideja šta bi ovde sve radio na ovom placu. Počeli smo od jednog bazena tako je krenula ideja malo pomalo i evo tolike godine, već 14,15 godina, proširilo se i došli smo do ova dva bazena. Ljudi su mnogo više verovali u poljoprivredu, a ja sam tako bio poseban i tako je i došlo do same ideje", kaže Živorad Jović iz Gornje Bukovice.
"Svak se čudi kad je nešto novo, uf, gde će to kako će nije to ovde bilo, znaš ti naša posla. Međutim on je hvala Bogu ambiciozan ,uspeo, izuzetno vredan", kaže Mirko Urošević iz Gornje Bukovice.
Nakon prvog susreta sa ovim nesvakidašnjim kutkom za uživanje na selu, gosti se ponovo vraćaju u ovo domaćinstvo. Odmor uz bazen na seoskom vazduhu i u hladovini stabala voća, privlači goste.
Mlađi članovi ovog domaćinstva, koji polako preuzimaju posao sa novim idejama , planiraju izgradnju još jednog bazena i najsavremenije uslove za boravak i odmor.
"Svake godine radimo sve nešto novo. Dodajemo, gosti traže. Za par godina ćemo valjda proširiti malo da imamo što veći kapacitet.Tako da trudimo se svi zajedno u porodici", navodi Zdravko Jović iz Gornje Bukovice.
Uspeli su Jovići da privuku goste u selo na jedan dan u sezoni kupanja. Ako bude interesovanja i mogućnosti, možda u Gornjoj Bukovici kod Valjeva, zaživi još bogatija ponuda seoskog turizama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.