Porodice nastradalih pešaka zatražile veće kazne za počinioce saobraćajnih udesa

Izvor: Beta, 28.Apr.2021, 18:02

Porodice nastradalih pešaka zatražile veće kazne za počinioce saobraćajnih udesa

Porodice Dejana Ilića (45) i Andreja Prekuljušaja (12) koji su 4. januara nastradali u nesreći na Bulevaru Medijana u Nišu kada je na njih na trotoaru naleteo automobil "audi", organizovali su danas ispred Osnovnog suda u Nišu protest "Stop bahatim vozačima".Njihov osnovni zahtev na skupu bio je da se kaznena politika u Srbiji promeni i da vozači dobijaju veće zatvorske kazne za udese sa smrtnim ishodom.Majka nastradalog dečaka, Aleksandra Kostadinović kazala je da je mnogo povredilo to što vozaču "audija" koji je usmrtio njenonog sina i Dejana Ilića preti zatvorska kazna od najviše osam godina zatvora."Mladiću koji je na društvenim mrežama delio fotografije golih devojaka preti takodje zatvorska kazna od osam godina zatvora. Za prodaju droge zatvorska kazna je od tri do 10 godina zatvora. Kako je moguće da se ta krivična dela poistovete? Život u Srbiji je obezvredjen", istakla je Kostadinović.Ona je apelovala na nadležne u Srbiji da se zatvorske kazne za bahate vozače povećaju."Zato što su tako male zaprećene kazne, zbog toga se i dalje i sve češće ponavljaju nasilničke vožnje koje se na žalost završavaju smrtnim ishodom", ocenila je Kostadinović.Kako je navela, borba porodice Ilić i njena borba za izmenu zakona, jeste borba za sve Nišlije i ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Porodice nastradalih pešaka zatražile veće kazne za počinioce saobraćajnih udesa

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Apr.2021

Porodice Dejana Ilića (45) i Andreja Prekuljušaja (12) koji su 4. januara nastradali u nesreći na Bulevaru Medijana u Nišu kada je na njih na trotoaru naleteo automobil "audi", organizovali su danas ispred Osnovnog suda u Nišu protest "Stop bahatim vozačima".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.