Poreska uprava Srbije: Utajom poreza oštećen budžet za 9,2 miliona dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2020, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreska uprava Srbije: Utajom poreza oštećen budžet za 9,2 miliona dinara

Policija je uhapsila odgovorno lice jedne firme u Beogradu zbog utaje poreza od 9,2 miliona dinara, saopštila je danas Poreska uprava Srbije.

Osumnjičeni je od avgusta do septembra 2019. godine sačinio lažnu dokumentaciju i u poslovnim knjigama firme simulirao legalan promet uvezenih tekstilnih proizvoda iz Turske radi ostvarivanja prava na povraćaj poreza na dodatu vrednost.

Prodajom tih proizvoda na sivom tržištu ostvario je pravo na odbitak prethodnog poreza >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i na taj način oštetio budžet Srbije za oko 9,2 miliona dinara.

Tekstilne proizvode osumnjičeni je bez propisane dokumentacije skladištio kod fizičkog lica i nije registrovao mesto veleprodajnog i maloprodajnog objekta niti je obavestio Poresku upravu o adresi na kojoj skladišti dobra, čime je izvršio krivično delo nedozvoljenog skladištenja robe.

Osumnjičenom je određena mera zadržavanja do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće sproveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen zbog štete od 9,22 miliona dinara

Izvor: Blic, 31.Jan.2020

Zbog osnova sumnje da je izvršilo krivična dela neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit, i poreske utaje u iznosu od 9,22 miliona dinara, uhapšeno je odgovorno lice privrednog društva iz Beograda, saopštila je Poreska uprava (PU).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.