Poraz rukometaša Srbije od Slovenije u Mariboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2019, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz rukometaša Srbije od Slovenije u Mariboru

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Slovenije 24:30 (10:16) u Mariboru u drugoj kontrolnoj utakmici ove nedelje. Utakmice sa Austrijom (30:32) i Slovenijom bile su poslednje provere pred završne pripreme za EP 2020 koje počinje devetog januara.

Vođstvo Slovenaca 5:2 posle serije golova Henigmana i Doleneca, nateralo je srpsku klupu na tajm-aut već u sedmom minutu. Dogovor je urodio plodom, a "Orlovi" su već pet minuta kasnije golovima Stefana Vujića, Nemanje Zelenovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Vanje Ilića došli do 6:6.

Posle efektnog gola Darka Stevanovića za 7:7, Slovenci koriste par tehničkih grešaka srpskog tima i uglavnom kažnjavaju sve preko efikasnog krila Maria Šoštarića (12:8). Tri minuta pre kraja poluvremena, Gaber donosi Sloveniji po prvi put +5 (14:9), a na poluvreme se odlazi sa 16:10.

Zaigrali su "Orlovi" motivisano u nastavku sa Aleksom Kolakovićem u ulozi organizatora igre. Golovi srednjeg beka Sen Rafaela približili su Srbiju na 17:13, ali Slovenci nisu dozvolili rezultatsku neizvesnost. Poveo je slovenački napad iskusni Dean Bombač, čija su rešenja održavala prednost domaćeg tima (23:17, 44.).

Došao je tim Veselina Vujovića do maksimalnih +8 (27:19) u 51. minutu, ali su raspoloženi Vladimir Cupara i desno krilo Bogdan Radivojević uspeli da zaustave Slovence u samoj završnici i drugo poluvreme završe u egalu - 30:24.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drugi poraz rukometaša Srbije u pripremnim utakmicama

Izvor: RTS, 27.Okt.2019

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je u Mariboru od Slovenije sa 30:24 (16:10), u drugoj kontrolnoj utakmici ove nedelje. . Prethodno je tim Nenada Peruničića u petak u Gracu izgubio od Austrije sa 32:30...Vođstvo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.